mandag 23. april 2012

Del 2 - fem kategorier

Da var det klart for del 2 av fotooppgaven fra tidligere i vinter. Jeg har lært mer om lukker, blender, komposisjon og redigering siden sist og skal dokumentere det her.

Kategoriene vi kunne jobbe med var:


  • Portrett
  • Lukker/blender
  • Rød ballong
  • Dokumentasjon, reportasje eller kunst
  • Valgfri kategori


Her kommer de ti bildene:Kategori: 
Photoshop

"Plask"
Innstillinger: Lukker 1/ 400, blender 5,6, ISO 200
Idé: Fryse bevegelse og skape kontrast.
Her har jeg brukt lukker 1/ 400 for å fryse plasket i pytten. Bildet er tatt i fugleperspektiv og gir en spennende komposisjon. fokuset trekker ned mot støvelen og det sprutende sølevannet. Det er veldig mye bevegelse og spenning i bildet. Det er veldig dramatisk og viser hvordan støvelen treffer pytten med stor kraft . Det er nesten som en kan høre plasket. Den røde støvelen gjør en fin kontrast til den gråbrune sølepytten. Lyset ute er ser nokså nøytralt ut men vi kan også se at det reflekteres litt lys ovenfra i støvelenJeg bestemte meg for å gå et skritt videre og redigere bildet i Photoshop. Jeg redigerte bildet i svart/ hvit men lot støvelen forbli rød. Jeg redigerte også litt på kontrast for å få enda mer dramatikk i bildet. Jeg har lært at en spennende komposisjon har mye å si for et bilde. Jeg har også lært å skape kontrast med redigering. 
Kategori:
Photoshop

"Røde bær":
 Innstillinger: Lukker 1/ 125, blender 5,6 , ISO 100
 Idé: Få det røde bæret i fokus på en interessant måte og skape kontrast.
 Jeg bestemte meg for å fotografere disse røde bærene fordi de sto i fin kontrast til alt det grønne. Jeg har brukt stor blenderåpning for å få liten dybdeskarphet og bærene i fokus. Jeg har også valgt å fotografert i fugleperspektiv for å få bevegelse og spenning i bildet. Greinene trekker diagonale linjer og hindrer at dette blir et stillestående foto. Jeg valgte også redigere bildet i svart/ hvit i Photoshop men la bærene være røde. Dette gir en fin og spennende kontrast. Komposisjonen her er også gjennomtenkt med bærene i tilnærmet det gyldne snitt. Originalbildet med komplementærfargene rød og grønn er også et bra bilde.
:Kategori: Komposisjon
"Dråper"
Innstillinger: Lukker 1/80, blender 5,6, ISO 100
Idé: Få regndråpene i fokus og skape kontrast ved hjelp av redigering.
Her kommer perledråpene i fokus og skaper kontrast. Ved hjelp av enkel svart/ hvit redigering i IPhoto  får jeg denne kontrasten enda tydeligere frem. Jeg er veldig fornøyd med komposisjonen i dette bildet, der  dråpene i det diagonale gresstrået er i fokus. Det var nokså nøytralt lys ute denne dagen, men likevell ser vi hvordan dråpene fanger lyset og gir en vakker kontrast. Jeg har lært at det blir kan bli interesante bilder etter en regnbyge når bakken ligger igjen fuktig og at enkle gresstrå kan skape enn spennende komposisjon.

 Komposisjon/ blender

"Røkelse"
Lukker 1/ 50, blender 5,6, ISO 400
Idé: Få røkelsen og dens mange farger i fokus og samtidig skape spennende komposisjon.
Her har jeg brukt stor blenderåpning for å fa mindre dybdeskarphet. På den måten får jeg røkelsen og dens mange  farger i fokus. Fargene er varme  og skarpe. Telys med røkelse er et enkelt motiv, men røkelsen som ligger strødd ved siden av bryter med de vertikale og horisontale linjene og gir en mer spennende komposisjon. Jeg har med andre ord lært hvordan jeg kan skape spenning i et ellers enkelt bilde. Her slippes det inn litt direkte lys inn fra vinduet, menn gardinene absorberer og sørger for at det bare gløtter.


Kategori: Lukker
" Strømmende vann"
Innstillinger: Lukker 1/ 5, blender 36,0, ISO 200
Idé: Fange vannets strømmende beveglse.
Her strømmer vannet nedover i elva. Jeg ville ikke fryse bildet og valgte å bruke lukkertid 1/5. Her ser vi hvordan vannet blir flytende og sigende mens den stillestående greinene kommer i fokus. Lyset i bildet er ganske nokså nøytralt. Jeg har lært at ved å bruke lukkeren kan en få flott bevegelse i bildet.
Kategori: Lukker/ komposisjon

"Røde ballonger"
Innstillinger: Lukker 1/ 250, blender 5,6, ISO 100
Idé: Fryse ballongene på himmelen og skape kontrast.
Her har jeg brukt lukekrtid 1/ 250 for å fryse balongen i bevegelse. Jeg liker godt hvordan den øverste ballongen strekker seg mot himmelen. Det gir mer dybde og romfølelse til bildet. Lyset er nøytralt og de røde ballongene gir en fin kontrast til den grå himmelen.


Kategori: Natur og lys

" Blomst i tre"
Instillinger: Lukker 1/60, Blender 5,6, ISO 100
Idé: Fange lyset og få blomstene i fokus. Dette er et friskt og frodig bilde, som får frem vårens tegn. Blomstene har begynt og spire og mosen er grønn.
Her får vi motlys som reflekteres i mosen nederst på trestammen. Jeg synes dette er et vakkert bilde der kontrasten mellom lyst og mørkt er stor. Komposisjonen er også gjennomtenkt med blomstene i det gyldne snitt. Lys som som reflekteres i mose gir et fint grønnskjær og dette er med på å gjøre dette bildet naturvakkert.

Kategori: Portrett

"Tankefull"
Innstillinger: Lukker 1/ 100, blender 8,0, ISO 100
Idé: Få fram naturlig skjønnhet og glød ved hjelp av reflektor
Her bruker jeg en gullrelfektor som reflekterer lyset til Olenas hår og ansikt og gir en gylden glød. Jeg synes bildet er varmt og viser sårbarhet. Det er ikke noe oppstilt bilde, men naturlig. Olena har et tankefult ansiktsuttrykk, og jeg lurer nesten på hva det er hun filosoferer over. Reflektoren med det gyldne skjæret gir en varm farge til bildet og det ser ut dom hun står i en solnedgang. Her har jeg lært å reflektere lys ved hjelp av reflektor og få fram glød i ansikt og hår.


Kategori: Portrett

"Glede"
Innstillinger: Lukker 1/ 80, blender 8, ISO 100
Her er Olena i et mer oppstilt bilde tatt i fotostudio. Likevell er bildet overbevisende med et ekte smil som uttrykker glede. Øynene smiler sammen med munnen og viser en nydelig jente. Paraplyen fungerer bra som rekvesitt og gjør at bildet ser mer idyllisk ut. Blitsen i lampene sørger for lyset og gir et flatt lys. Jeg har lært meg å bruke fotostudio og de riktige innstillingene som følger med. Jeg har også lært meg effekten av å bruke rekvesitter. Kategori: Portrett

"Naturlig"
Instilligner: Lukker 1/ 60, blender 5,6, ISO 200
Idé: Få modellen i fokus
Dette synes jeg er et veldig vakkert og naturlig bilde. Eline titter fram mellom trærne og fokuset blir på henne. Motlyset treffer ansiktet og gir skygge til kinnbeinet. Hun glir rett inn i de grønne omgivelsene med sine klare grønne øyne som blir ekstra grønne når lyset reflekteres i dem. Det er også bevegelse i håret som ser litt rufsette ut. Alt dette er med på å gjøre dette til et naturlig portrettbilde. Her har jeg lært meg viktigheten av at ansiktet fanger lyset på en bra måte.

    Ingen kommentarer:

    Legg inn en kommentar