mandag 5. mars 2012

5 kategorier- del 1

 Jeg fikk i oppgave å levere inn ti bilder som jeg skulle få vurdering på. Kategoriene jeg kunne jobbe med var: selvalgt tema, venner, vann, lys og komposisjon. Jeg valgte å jobbe med de tre sistnevnte kategoriene altså; vann, lys og komposisjon. Jeg har kost meg med dette oppdraget og lært mer om speilreflekskameraet mitt. Alle bildene er tatt med NIKON D3100.


 Her var ideen at det direkte lyset skulle bli reflektert gjennom glasset med vann i. Jeg liker veldig godt hvordan   det skinner igjennom og reflekteres til smykket. I dette bildet har jeg både lekt meg med lyset og vannet og det hører derfor til begge kategoriene. Her har jeg hatt ISO på 400 for å fa lyset bedre frem. Jeg har også hatt lukkeren stilt inn noe lavere, på 1/400, siden det ikke er noen spesiell bevegelse å fange. Blenderen har jeg hatt på 7 for å få glasset med smykket i fokus. Her har jeg lært at det finnes mange kreative løsninger for å få tatt et bra bilde. 


Dette hadde vært et noe kjedeligere bilde om det ikke hadde vært for måken som sirkler på himmelen. Den er med på skape spenning, ved at vi kan tenke oss en diagonal linje fra måken til sverdene og til roten av treet. Bildet blir med et mer dynamisk og interessant. Jeg liker også hvordan måken samler seg oppe i hjørnet der lyset glipper til og skaper sidelys på den ellers nøytrale himmelen. Jeg vil si at bildet hører til kategorien komposisjon og lys. Her har jeg brukt lukkertid: 1/250, blender: 8 og ISO: 100. 


Her ville jeg se hvordan egget reflekterer lyset. Lyset blir reflektert inn gjennom vinduet fra siden og treffer egget. Dette kaster en flott slagskygge, som skaper en fin kontrast. Det blir helt klart mer dramatikk i bildet. Jeg har også bevist plassert det nederste egget i det gyllne snitt, ved hjelp av beskjæring. ISO hadde jeg stilt på 100. Blenderåpning hadde jeg på 5 for å få eggene mer i fokus. Lukkertid hadde jeg på 1/40. Jeg trengte ikke så høy lukkertid i og med at dette er et stillestående bilde. Dette bildet har fått meg til å innse viktigheten av kontrastbruk og hvordan det kan være med på å gjøre bildet mer dynamisk og interessant. Dette bildet er tatt mot direkte lys. Jeg ville fange sollyset ide det glipper gjennom skyene. Det glitrende strået reflekterer lyset fra lysstrimlene. Jeg har prøvd å plassere sola og landskapet i det gyllne snitt, så her har jeg også tenkt på komposisjon. Bildet er beskjært for å få til en panorama effekt.Her har jeg brukt lukkertid 1/1000 for å fange mer av bevegelsen til det blåsende strået. ISO hadde jeg stilt på 100, fordi jeg ville unngå kornette kanter. Blenderåpningen har jeg på 8, for å få strået i fokus. Bakgrunnen blir dus og myk. Jeg har lært at å ha en god balanse mellom blender, lukkertid og ISO kan gi gode resultater. 


Jeg liker hvordan blender er med på å gjøre at bølgene kommeri  fokus, mens bakgrunnen med fyrtårnet blir mer dust  det fjerne. Lyset er nøytralt. Dette bildet kommer under kategorien vann, med tanke på de dramatiske bølgene. Jeg har valgt å beskjære bildet for å få til en panorama effekt på dette bildet også. Syntes dette gjorde at det ble mer spennende. Her har jeg også vært bevist på komposisjonen med å plassere fyrtårnet sånn ca i det gyllne snitt.. Her har jeg brukt lukkertid: 1/250, blender 10 og ISO: 400. 


Her ville jeg fryse bølgene, mens solen skinte på havet. Dette bildet kommer under kategorien lys og vann. Her har jeg fotografert i direkte lys. jeg liker hvordan sola spegler seg i havet, og hvordan det bølgende mønsteret går diagonalt. Her har jeg brukt lukkertid: 1/500, blender 11 og ISO: 125


Her har jeg fanget sola i det den går ned bak horisonten. Himmelen er blitt ganske mørk, og det ser neste ut så det brenner ut på havet.  Dette er et veldig dramatisk bilde med en stor kontrast mellom det brennende røde og den mørke himmelen og havet. Dette bildet kommer under kategorien lys. I tillegg til der flammende røde lyset kommer det også inn sidelys. Her har jeg brukt Lukkertid: 1/1000, blender: 5,6 og ISO: 1000


Her er det helt klart komposisjon som er stikkordet. Jeg ville fryse flyet i når det kom i midten av de to strømledningene. Jeg synes de diagonale linjene gir spenning til bildet. synes jeg ble spennende. Dette er med på å skape dynamikk og spenning. Ved litt hjelp av beskjæring har jeg fått flyet plassert nøyaktig i det gyllne snitt. Jeg liker hvordan flyet bare blir et lite objekt på den store dramatiske himmelen, og hvordan det synker lengre og lengre ned i de mørke skyene. Lyset kommer ovenifra og skaper kontrast til det nedreste mørkeste laget.Her har jeg brukt ISO 1000 fordi jeg var avhengig av lys. Lukkertiden plasserte jeg på 1/ 1000 for å fryse flyet i bevegelsen sin. Blenderen hadde jeg på 5.


Her var ideen å bruke gjenntakelse ved hjelp av ringer i vannet. Jeg kastet ut vannet fra en flaske og laget denne buen av vannsirkler. Dette bildet kommer definitivt under kategorien vann, men jeg liker også hvordan komposisjonen i bildet er. Hvordan vannringene er komponert er med på å gjøre bildet spennende. Her har jeg brukt lukker: 1/160, blender: 5,3 og ISO: 200.


Her har jeg tenkt komposisjon lys og vann. Da jeg så denne steinen likte jeg med en gang tanken på Hvordan havet har vært med på å forme den glatt og fin. En bølge har nettopp skyldt over den og etterlater den blank og skinnende. Lyset kommer  inn fra siden og treffer steinen. Her har jeg brukt lukker: 1/80, blender: 8 og ISO: 400.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar